De jeugd in actie op de atletiekbaan in Den Burg.
De jeugd in actie op de atletiekbaan in Den Burg. Foto: Willem Sangers

Tim Kerkmann oppermachtig op 8,4 km zomerloop van AV Texel

Tim Kerkmann uit Bielefeld (D) was woensdag oppermachtig tijdens de Zomerloop van AV Texel en finishte als eerste in 29:59 op de 8,4 km.

Geen parcoursrecord maar Kerkmann zei na afloop dat hij prima had gelopen en de tweede ronde geen verval had. Tweede (en als eerste vrouw) kwam Krista Bruns uit Pijnacker in 33:35 over de streep. De 4,4 km werd gewonnen door Jan Kleppe uit Lexmond. Normaliter zit hij op de racefiets maar liet nu zijn benen ronddraaien en finishte in 17:13. De snelste vrouw op de 4,4 km was Tarah Ramthun uit Berlijn, die met 19:06 de tijdwaarneming verraste.

Hannes van de Wetering, die grossiert in gouden plakken, won de 1200 meter voor de jeugd op de atletiekbaan in 4:29. Zijn broer Timme moest genoegen nemen met de tweede stek en deed er 1 seconde langer over. Kas Vonk uit Giethoorn werd knap derde in 4:43. Bij de meisjes waren het de zusjes Mingfa en Meiying Lin uit Roermond die onderling uit moesten vechten wie de gouden medaille zou krijgen. Voor de 9-jarige Mingfa (twee jaar ouder dan haar zusje) was het een uitgemaakte zaak en ze won dan ook makkelijk in 5:18. Meiying eindigde in 5:43. De uit Giethoorn afkomstige Caro Vonk was supertrots op haar bronzen plak die ze verdiende met een tijd van 7:36. De eerstvolgende loop van AV Texel is  zondag de Turfveld Zomercross. Inschrijven bij de kiosk vanaf 9:45, start om 10:30 uur. 

Crossloop ZDH 


Milan Veenstra heeft vrijdagavond in 32,47 min de 8 km voor mannen gewonnen tijdens de vijfde crossloop van ZDH in Den Hoorn. Zijn vader Edwin Veenstra was in 35,53 min de snelste man op de 8 km voor veteranen. Carmen Teernstra uit Auckland (Nieuw-Zeeland) was de snelste dame in 48:03 min. Teun Tap uit Heerenveen was de snelste bij de jeugd op de 4 km en finishte in 20:48 min. Nelly van der Wal uit Heerenveen was eerste bij de dames in 20.56 uur. Yosua Daalder uit Den Burg was de snelste in 16.01 min op de 4 km mannen.

Floris Jacob Toutenhoofd won de 1 km miniloop in 3:52 min en bij de meisjes ging de overwinning naar Manon Groeneschrij uit De Wijk (4:39 minuten). Bij de meisjes is het eindklassement al opgemaakt; Caro Vonk uit Giethoorn kan niet meer worden ingehaald; zij heeft het klassement gewonnen in een totaaltijd van 20:17 minuten. Vanavond (vrijdag) is de laatste crossloop van het seizoen in Den Hoorn.