Hardlopers op de atletiekbaan.
Hardlopers op de atletiekbaan. Foto: Willem Sangers

Hitte teistert AV Texel Zomerloop

"Het leek wel Ibiza"

“Gisteren nog honderd kilometer gefietst en vandaag toch maar voor de 8,4 kilometer gekozen.” aan het woord is Milan Veenstra, die woensdagavond net de 8.4 km gewonnen heeft in 33:14. 


Hij vervolgt zijn relaas: ”Ik heb bij de tweede ronde, ook nog mijn shirt uitgetrokken. De tweede ronde liep ik daardoor misschien wel iets sneller. Al moet ik zeggen dat ik de eerste ronde iets behoudender heb gelopen. Tenslotte leek het wel Ibiza.”

De strijd om de tweede en derde plaats, werd uitgevochten op de laatste meters op de atletiekbaan. Dave de Bruijn had nog het meeste in het vat en perste er een eindsprint uit, waar hij met 35:38 tweede werd. Edwin Veenstra liet het even voor de finish lopen, omdat hij wist dat zijn eindschot niet voldoende bleek en 1 seconde later over de streep kwam.

De 4,4 kilometer werd door Marko Vlaming uit Ommen gewonnen in 21:27. Opvallend prestatie aangezien Vlaming in de M60 klasse uitkomt. Er was één vrouw, die deze afstand trotseerde. “Het hoeft niet in de krant. Ik was maar de enig deelnemende vrouw. ” zei ze nog, maar als organisatie vonden we het toch noemenswaardig. Bij deze Marian van Tatenhove in 25:08 en dat is een goede prestatie, aangezien ze nog niet zo langgeleden de hardloopschoenen heeft aangetrokken.

Op 1200 meter voor de jeugd gingen broers Hannes en Timme van de Wetering uit Broek in Waterland er vandoor alsof of hun leven ervan afhing. Hannes, een jaartje ouder, wist te winnen in 4:32 en zijn broer finishte in 4:34. Een gezonde broederstrijd. Plaatsgenoot Damian Prijs werd derde in 4:53 en glunderde toen hem de bronzen medailles ten deel viel. Bij de meisjes waren er twee deelnemers. Eerste werd de Texelse Mila de Bruijn in 5:09 en als tweede in 5:52 kwam Elisa Buurlage uit Amsterdam over de finish. De volledige uitslag en fotoreportage staan op avtexel.nl.

De volgende loop van AV Texel is zondag de Turfveld Zomercross. Inschrijven bij de kiosk vanaf 9:45 en de start is om 10:30 uur.