Krim-animatoren Joris en Jet met bestuurders Anne Visser, Bart van Tongeren en Menno Schuijl.
Krim-animatoren Joris en Jet met bestuurders Anne Visser, Bart van Tongeren en Menno Schuijl.

Joris en Jet Foundation verzorgt gratis vakanties probleemgezinnen

Gratis vakanties verzorgen voor gezinnen in een probleemsituatie. Dat is de doelstelling van de Stichting Joris en Jet Foundation die vorige week donderdag officieel is opgericht bij Notariskantoor Hoogerheide. De stichting wil per jaar honderd vakanties voor het goede doel verzorgen. Daarbij wordt samengewerkt met Stichting Reis met je Hart en Voedselbank Rotterdam.


Stichting Joris en Jet Foundation is vernoemd naar de avontuurlijke vrienden Joris Jutter en Jet Visnet die in schoolvakanties voor plezier zorgen op de parken van De Krim. De Krim is in juni al gestart met het organiseren van gratis vakanties op Texel en krijgt daarbij reeds medewerking van TESO, Van der Linde Fietsen en PLUS Hooijschuur. 

"Inmiddels kijkt al een aantal gezinnen terug op een topvakantie op Texel.", meldt het bestuur. "Tijd dus om met het oprichten van Stichting Joris en Jet Foundation te zorgen voor continuïteit." Het bestuur van de stichting bestaat uit Menno Schuijl, voorzitter, Bart van Tongeren, penningmeester, en Anneke Visser-Veltkamp, secretaris.

Door samen te werken met organisaties zoals Stichting Reis met je Hart en Voedselbank Rotterdam hoeft de stichting niet zelf te screenen wie er voor een vakantie in aanmerking komt. Dit wordt door de samenwerkingspartners gedaan. Stichting Reis met je Hart is een platform dat zich inzet voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd niet van een vakantie hebben kunnen genieten, maar die dit van harte gegund wordt door anderen uit hun omgeving. 

Voedselbank Rotterdam is de oudste en grootste voedselbank van Nederland en speelt een belangrijke rol bij armoedebestrijding in Rotterdam. Beide organisaties zetten zich al jaren met hart en ziel in voor mensen die het financieel minder hebben.

Stichting Joris en Jet Foundation is bezig met het aanvragen van een zogeheten ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)-status, voor ontvangst van giften. 

Malika, een alleenstaande moeder van twee tieners (15 en 13 jaar), verbleef met haar gezin een lang weekend in een huisje op De Krim. "De huisjes zijn fantastisch, bedden sliepen heerlijk. Gezellig en mooi, super schoon, leuke meubels en zelfs een vaatwasser. Alsof dat al niet genoeg was, vonden we bij aankomst ook nog een gigantisch boodschappenpakket met van alles en nog wat erin. Het was heerlijk weer, waardoor we veel hebben kunnen doen: gefietst, gezwommen, naar het strand geweest, de vuurtoren bekeken, gewandeld en heerlijk gegeten."