Waar ziet men het liefst dat nieuwe woningen worden gebouwd?
Waar ziet men het liefst dat nieuwe woningen worden gebouwd?

Bouwen op vrijkomende locaties

Nieuwe woningen het liefst op vrijkomende locaties zoals vrijkomende bedrijventerreinen of oude schoolpanden, heeft de voorkeur van 57 procent. Andere bouwlocaties scoren veel lager. 


Een greep uit de reacties:

"Deze locaties zijn prima geschikt voor woningen", "Vrijkomende locaties meest logische plek. Onvoldoende ruimte dan in de dorpskernen of aan de randen van de dorpen", "Er moet een stop komen op bebouwingstoename. We zitten in een vicieuze cirkel. Bedrijven groeien, hebben meer personeel nodig dus meer woningen nodig. Als we zo doorgaan is het mooie van Texel verloren." 

"Het toerisme is een economisch waterhoofd geworden: waar vroeger tenten en eenvoudige recreatiewoningen voldeden moeten nu veel te veel mensen de toegenomen luxe voor steeds meer toeristen faciliteren. Belachelijk en weinig duurzaam dat winkel- en schoonmaakpersoneel met busjes van de overkant moet komen doordat Texelaars het niet meer aan kunnen. Dan maar bij blijven bouwen zodat er nog meer mensen en auto's op het eiland terecht kunnen? Waar houdt dat op? Het eiland barst uit zijn voegen."