Woningbouw als prioriteit voor de nieuwe coalitie.
Woningbouw als prioriteit voor de nieuwe coalitie. Foto: Eigenaar

Woningbouw verdient hoogste prioriteit coalitie

De nieuwe coalitie staat voor grote uitdagingen. Denk aan de energietransitie, personeelskrapte, gezonde en veilige leefomgeving, toerisme, personeelskrapte en onderwijs. Waar de politici de meeste prioriteit aan moeten geven is woningbouw. Gevolgd door de energietransitie, gezonde en veilige leefomgeving, toerisme, personeelskrapte en onderwijs. 

Andere onderwerpen die worden genoemd zijn: de stikstofplannen, behoud van boeren, bescherming van de natuur, beperking van het toerisme, betrouwbare overheid, biologische landbouw, CO2 en de Texelse samenleving, 80 km. terug op de doorgaande hoofdwegen, asielzoekers en statushouders van het eiland af.

Ook eigen cultuur, energiekosten in de hand houden, samen oud kunnen worden, wanneer een van beiden zorgbehoevend wordt, veel meer woningen moeten worden gebouwd voor de echte Texelaars, 

Meer aandacht voor duurzaam toerisme/terugdringen auto- en/of gemotoriseerd toeristisch verkeer, mogelijkheden helpen creƫren voor omschakeling naar duurzame en natuur inclusieve kringlooplandbouw, niet teveel auto's en motoren van toeristen toestaan en Zorg op maat voor Texelse bevolking.