Afbeelding
Foto: Eigenaar

Kleine meerderheid vóór burgerberaad

“Een burgerberaad op Texel is een goed idee en ik zou ook deelnemen aan een burgerberaad als ik word uitgenodigd." Dat vindt 53 procent van de deelnemers aan onze raadpleging TipTexel.nl, naar aanleiding van het nieuwe coalitieakkoord.

Een coalitieakkoord waarover 32 procent zegt de inhoud niet te kennen. 31 procent kent het in hoofdlijnen, 25 procent een beetje en 11 procent zegt wel op de hoogte te zijn van de inhoud van het akkoord “Bouwen aan, vertrouwen voor een sociaal duurzaam Texel” van coalitiepartijen Texels Belang, GroenLinks en PvdA Pro Texel. Van de deelnemers is 30 procent tevreden met het akkoord. 23 procent is niet tevreden en 46 procent vult in “neutraal” of “weet niet”.

Enkele reacties bij de vraag over het burgerberaad: "Ieder idee dat de democratische besluitvorming ten goede kan komen, is meegenomen omdat de democratisch gekozen wethouders en gemeenteraad zo vaak blijven steken in eigen vooringenomenheid." En: "Ik ben wel huiverig! Er is geen garantie dat de mensen in een burgerberaad een goede afspiegeling van de Texelse burgerij zullen vormen.

"De gemeenteraad is al gekozen vanuit de bevolking. Een burgerberaad zie ik als een bewijs van onvermogen voor de gemeenteraad zelf. Laat zij zelf de knopen doorhakken." En: "Dit kan toch veel beter op een manier waarop iedereen input kan geven? Zoals met Tiptexel.nl!"

De uitkomst van de raadpleging staat op www.tiptexel.nl.

Woningbouw moet bovenaan het lijstje van de coalitie staan.
Afbeelding
De bestemming tweede woning moet worden onderzocht.
Afbeelding
Afbeelding