Vrijdag 5 aug


19:30 Op het veld van SV ZDH gaat de traditionele crossloop van start, zowel voor hardlopers als wandelaars. Er kan worden meegelopen op verschillende afstanden. Inschrijven v.a. 18:30 uur in de kantine.

 

Zaterdag 6 aug 

 

7:00 In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis/ een bijdrage is welkom.

 

11:00 Noordzeestrand. Helmuth van Galen (schilderijen) exposeert zijn nieuwste werk in de grote zaal en Cecil Kemperink keramische sculpturen opgebouwd uit ringen en verschillende kleisoorten. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van wo t/m zo van 11 tot 17 uur.

 

12:30 Bezoek de eendenkooi Spang en neem samen met de boswachter een kijkje achter de schermen van de kooi. Geopend van 12.30 - 16.30 uur. Reserveren is niet nodig. Een bezoek is gratis. Een donatie welkom.

 

13:00 Stichting Strender Vermaning; bezoek Kunst in de Kerk (div. Kunstenaars) Nostalgisch kruidenierswinkeltje (snoepgoed te koop) en Blikkenmuseum. Stap binnen en laat u verrassen, gratis toegang, dinsdag t/m zaterdag 13.00 – 16.00 uur.

 

13:00 Breikunst te zien in de Vermaning Oosterend. 'Door het oog van de naald', een verhaal gebreid in 7 doeken 1m bij 1m. Ook te zien is het doek 'De molen van het noorden bij avondlicht'.

 

15:00 Kinderbingo op Vakantiepark De Krim. Bijna iedere dinsdag en zaterdag in juli & augustus organiseren wij een supergezellige kinderbingo speciaal voor de allerkleinsten onder ons (tot 8 jaar). Er zijn fantastische prijzen te winnen.

 

Zondag 7 aug

 

9:45 Turfveld Zomercross 8, 4, 2 en 1 km Inschrijven vanaf 9:45 bij Bospaviljoen ’t Turfveld. Start 10:30 uur. Bij kruising Fazantenlaan – Heidvlakweg. Verloting en prijsuitreiking na afloop.

 

14:00 Live muziek Bij Prins Hendrik aan de Stuifweg; vanaf 14.00 uur begint een optreden van Feelgood Music met Marian Priem. Het optreden vindt buiten plaats, de toegang is gratis.

 

14:30 Het Oosterdok Strijktrio speelt twee contrastrijke strijktrio’s van Mozart en Weinberg in het Hoornder kerkje. Schijnbare luchtigheid en schrijnende meeslependheid gaan hand in hand. Kaartverkoop www.ihms.nl

 

Maandag 8 aug

 

10:00 Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.

 

11:00 In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.

 

Dinsdag 9 augustus

 

10:00 Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

10:30 Inloopspreekuur Texels Welzijn Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. 

19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelspoorschalen te bewonderen en er is een impressie van een spoor gedurende de oorlog op Texel. Bezoekers zijn welkom bij SSC Odysseus.