Ondernemersfamilie Klip van Mobiele Brasserie Texels Goud in De Cocksdorp. Vlnr: Thom en Annebel, haar vriend Brian Hogebrug en Mireille en Peter.
Ondernemersfamilie Klip van Mobiele Brasserie Texels Goud in De Cocksdorp. Vlnr: Thom en Annebel, haar vriend Brian Hogebrug en Mireille en Peter. Foto: Gerard Timmerman

Texels Goud blinkt in Kikkertstraat

Peter Klip, opgegroeid in Groningen, kent Texel al heel lang. “Met mijn ouders kwamen we elke vakantie naar Texel. Mijn vader (Hein) was fanatiek zeebaarsvisser. Zo is onze liefde voor Texel gegroeid. Na mijn diensttijd zijn Mireille (zijn vrouw) en ik in 1992 vanuit Groningen naar De Cocksdorp verhuisd, waar we aan de Klimpstraat een huis lieten bouwen. Ik ben omgeschoold tot cv-monteur en heb zeven jaar bij IBS-Oele-School gewerkt."


Mireille ging bij bloemenzaak Vespertina aan de slag. Ze kwam in contact met fokker Willem van der Linde. Door het contact met hem heeft haar liefde voor paarden zich verder ontwikkeld. Het klikte goed en ze ging daar meteen aan de slag.

Peter had een zaak in Harderwijk en pendelde heen en weer. "Ik sliep in Hotel Opel en Volkswagen, dat was op het laatst niet meer vol te houden. Eind 1999 hebben we een pijnlijk besluit genomen. We waren verknocht aan Texel, maar zijn naar Harderwijk verhuisd. Maar zeiden wel tegen elkaar: Over 25 jaar keren we hier terug.”

Dat moment brak iets eerder aan. “We kregen de mogelijkheid de grond te kopen onder restaurant Bij Joost. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen. 

We gaan er wonen, bouwen er zes appartementen voor de recreatieve verhuur, er komt een brasserie en een winkel.”

Familie Klip bruist van enthousiasme


Dochter Annebel 22 en zoon Thom komen mee naar Texel, evenals Brian Hogebrug, de vriend van Annebel. Annebel werkt al drie jaar bij Kaap Noord en wil ook dolgraag naar Texel. Net als Brian. Zijn baan als bedrijfsleider van een Japans westers restaurant in Ermelo, heeft hij opgezegd om brasserie Texels Goud te gaan runnen. Peter: “Een dapper besluit van Annebel en Brian. Zij worden de gezichten van het bedrijf, ik werk op de achtergrond. Afspraken met leveranciers en noem maar op. We werken samen, op termijn nemen Annebel en Brian het over.”


Thom (16) treedt per 1 september in dienst bij Van der Linde Fietsen en start daar een leerwerktraject om te worden opgeleid als fietstechnicus. In het weekend helpt hij thuis mee. En Mireille is weer terug aan het werk in de stoeterij van Willem van der Linde.

De ondernemers bruisen van enthousiasme en ideeën. “Deze kant van de Kikkertstraat kan wel een opkikkertje gebruiken. Wij geloven in daghoreca, open van 10:00 tot 22:00 uur. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. Zoveel mogelijk producten van Texels bodem. Texels rundvlees, Texelse bitterballen, patat van het eiland, Texels bier, kwaliteitswijn en noem maar op. We willen ook iets doen met de geschiedenis van deze plek. Hotel De Hoop dat hier vroeger stond is een rijk stukje polderhistorie waar veel over is te vertellen."

“Er verblijven in deze omgeving duizenden gasten, die in het dorp graag een terrasje pakken. Dat merken we nu al”, doelt hij op mobiele brasserie Texels Goud waarmee ze nu een week of drie, vier in de Kikkertstraat staan. "We streven ernaar dat de nieuwe brasserie op 1 mei 2023 open kan. Daarna de appartementen, etc. Wachten tot die tijd wilden we niet, liever wilden we alvast beginnen.”

Brian: “Binnen een dag hadden we deze mobiele brasserie gekocht. Nu staan we nog bij pizzeria Casa di Gio’s (voorheen Bella Vista aan de andere kant van de weg, eigendom van Jan en Karel van Dee), waar we een mooi terras hebben. Fantastisch dat we dat mogen." Peter: "We zien veel mogelijkheden voor samenwerking. Met onze overburen Jan en Karel die binnenkort open gaan. En ook met producenten en andere bedrijven. Samen werken en ondernemen. Alleen kun je de wedstrijd niet winnen."

Ze zijn vol vertrouwen in de toekomst. "De naam Texels Goud zegt genoeg. Als een Groninger "Goud" zegt, dan bedoelt hij: Het voelt goed."

Zodra Liander op hun eigen terrein een stroomaansluiting heeft gerealiseerd, verhuizen de mobiele brasserie en het terras daarheen. 

Brian: “We schenken hier een kopje koffie, serveren er tosti's, snacks, zoals Texelse bitterballen, een Skuumkoppe en noem maar op. Een voorproefje van wat we volgend jaar gaan bieden.” 


De mobiele brasserie is dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur.