Afbeelding
Foto:

@txl

Ouderdate

Afgelopen weekend was het zover; Chris en ik hadden weer eens een echte date. Geen kinderen, luxe restaurant, mooie kleding aan en hakken (heb ik nooit aan dus dat lopen was iets minder luxe).


We hadden half 8 gereserveerd, zodat de kinderen op bed zouden liggen voor de oppas. Maar als je dan niet eet en drie monsters naar bed moet brengen.. pittig. Naast het feit dat ik om 7 uur al langzaam begin in te kakken door iets minder slaap dan normaal en de hele dag drukte. Ik kon niet wachten om iets te gaan eten. Aangekomen in het restaurant kwam de wijn en die valt altijd lekker op een lege maag in combinatie met moeheid. Voor mijn gevoel had ik al een fles wijn op en we waren net begonnen. En een honger. Ik moest en zou bitterballen bij het vooraf stokbroodje om mijn trek te stillen. 


Een ietwat vreemde blik van Chris, maar oké, we gaan maar één keer in de zoveel tijd uiteten. De wijn bij het hoofdgerecht viel ook naar binnen en de slappe lach was een feit. Na het hoofdgerecht volgden de toetjes, overigens allemaal heel lekker, maar als ik een stukje eraf sneed, maakte dat zo'n herrie dat Chris elke keer opkeek. Mijn slappe lach was niet meer te stoppen. En ja, ook om iets onbenulligs met aardbeien. Nu denk ik dat u denkt; aardbeien en drank en een date samen? Maar nee hoor, eenmaal thuis waren we voldaan van het eten en de gezelligheid.


En zo'n date samen is best wel eens goed. Inmiddels drie mini's rijker en een covidperiode maakt dat je meer in het gezinsleven zit. De joggingbroek is bewijzen van spreken gauw aangetrokken (schuldig!). Je hebt even hele andere gesprekken en vooral tijd om rustig te eten. En ook de magie van de horeca, het in de watten gelegd worden en even het gevoel hebben dat je bijzonder bent. En wat ik ook weleens lekker vind aan zo'n avondje uit? Dat je dit keer niet alle stoelen hoeft te boenen van alle etensresten. Oh wacht.. dat had ik voor de date thuis al gedaan. Op naar de volgende date!


Emily Westdorp