Afbeelding

Emmie maakt met hulp van Parel schapenmelkijs

Zakelijk

Al elf jaar komt ze bij De Waddel en nu zet Emmie Monster (29) uit Den Burg een nieuwe stap. Met hulp van Willem ‘Parel’ Roeper (69) uit Oudeschild is ze gestart met het maken van schapenmelkijs, uiteraard van de melk van de schapen van De Waddel waar ze ook werkzaam is. 

Parel is eigenlijk met pensioen, maar lijkt wel drukker dan ooit. Hij had nog een ijsmachine en toen hij in januari werd gebeld door Emmie was hij enthousiast. “Ik wil haar graag op gang helpen en uiteindelijk moet ze het dan zelf doen. Ze is wat chaotisch en wil veel tegelijkertijd doen.”

Het belangrijkste vind ik mensen via het ijs dichterbij het verhaal over natuur-inclusieve landbouw brengen, daar krijg ik het meeste energie van

Zelf spreekt Emmie liever van enthousiasme. “Ik wil dan precies weten hoe alles werkt. Uiteindelijk zei iedereen dat ik gewoon moest beginnen. Zo makkelijk is het natuurlijk niet, maar met hulp van Willem gaat het heel goed. Willem had dus nog een ijsmachine en toen we begonnen bleek de pasteur - voor het paste..