De  bezettingsgraad schommelt de komende weken tussen de 80 en 90 procent.
De bezettingsgraad schommelt de komende weken tussen de 80 en 90 procent. Foto: KADO Texel

Stabilisatie naar periode van 2019

Toerisme

“De situatie op Texel stabiliseert weer naar de periode van 2019, dus voor de coronapandemie. We zien dat goed terug in de cijfers over het tweede kwartaal”, vertelt VVV-directeur Frank Spooren. Ieder kwartaal bespreekt de Texelse Courant de cijfers van KADO Texel.

Mensen vergeten dat het vorig jaar en het jaar ervoor heel druk was. De cijfers zijn nu weer hetzelfde als pre-coronajaar 2019

Hoewel we terugblikken op de periode ‘april-mei-juni’ komt uiteraard ook de meest actuele situatie ter sprake tijdens het gesprek dat plaatsvond in de week voor de zomervakantie regio noord. In de media in de regio verschenen berichten dat de toeristen in de Noordkop op zich lieten wachten en ook Texel werd genoemd. Ook op straat klinken geluiden dat het rustiger is. “Mensen vergeten dat het vorig jaar en het jaar ervoor heel druk was. De cijfers zijn nu weer hetzelfde als pre-coronajaar 2019. Wanneer je kijkt naar de bezetting voor de komende weken, zit dat bovendien weer steeds tussen de tachtig en ruim negentig..