Caroline van der Plas had de eer Landbouwdag Texel te openen. Hier hijst ze met voorzitter Cor de Lugt de vlag.
Caroline van der Plas had de eer Landbouwdag Texel te openen. Hier hijst ze met voorzitter Cor de Lugt de vlag. Foto: Gerard Timmerman

Caroline van der Plas: Boeren zijn de spil op het platteland

Algemeen

“Boeren zijn de spil op het platteland, de sociale verbinding we dat noemen wel in de Tweede Kamer. Wat gebeurt er als boeren uit landschap verdwijnen? De werkgelegenheid, sociale binding, toerisme en recreatie verdwijnen.”

Woorden van Caroline van der Plas, spreekbuis van de Boeren Burgers Beweging (BBB) en eregast op de Landbouwdag. Haar verhaal viel goed en nam iets weg van de teleurstelling over dat het uitgerekend donderdag moest regenen.

Texel is haar niet onbekend. “Het is fijn terug te zijn op het mooie Texel. Als tiener heb ik hier heel wat voetsporen achtergelaten. Ook als jonge moeder heb ik hier veel vakanties gevierd met mijn gezin. Ik heb het altijd zeer naar mijn zin gehad.”

“Landbouwdag Texel is typisch een evenement waarin de agrarisch sector zich op en top laat zien en burgers en boeren met elkaar verbindt. Een mooi evenement waar toeristen op af komen en gesprekken voeren. Dat schijnen ze in Den Haag te zijn vergeten: als er geen boeren, ak..