Afbeelding

Auto’s Groeneplaats ook door navigatie

Algemeen

Het zal eenieder die het centrum van Den Burg komt niet zijn ontgaan. Het voetgangersgebied van de Groeneplaats, Vismarkt en zelfs de Binnenburg is af en toe net een doorgaande weg. Auto’s trekken zich niets aan van de witte lijn of kennen de situatie niet en komen via de navigatie in het autoloze centrum terecht. Ook in de politiek is dit niet onopgemerkt gebleven.

Eric Hercules (PvdA) stelde de kwestie tijdens de raadsvergadering van 22 juni aan de kaak: “Vanuit de steunfractie kwam de signalering dat op de Groeneplaats soms zelfs auto’s met caravans rijden. Onduidelijk of men er mag rijden of parkeren; graag beter aangeven. Burgemeester Uitdehaag gaf aan dat dit vorig jaar ook al een probleem was; gaan kijken of we er in bebording en handhaving iets aan kunnen doen.”

Het antwoord volgde afgelopen woensdag. “Op dit moment rijden er nog teveel auto’s over de Groeneplaats. Voor een deel heeft dit te maken met (noodzakelijke) ontheffingen voor ondernemers, en het parkeren voor hotel De Lindeboom. De bebording inzake voetgangersgebied wordt door overige automobilisten, of vanuit gewoonte, of vanwege de..