Het tijdelijk zebrapad over de Emmalaan naar de Skool.
Het tijdelijk zebrapad over de Emmalaan naar de Skool. Foto: Jeroen van Hattum

Emmalaan waarschijnlijk niet voor volgende zomer klaar

Algemeen

Een tegenvaller voor veel gebruikers van de Emmalaan. De werkzaamheden aan dit gebied starten zeer waarschijnlijk niet voor januari. Dit betekent dat de werkzaamheden pas volgende zomer klaar zijn. Dit blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de VVD.

“Indien in oktober 2022 de raad een positief besluit neemt, is de verwachting dat in januari 2023 met de werkzaamheden gestart kunnen worden en dat deze voor de zomer van 2023 gereed zullen zijn. Dit is onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de benodigde materialen”, laat portefeuillehouder Cees Hooijschuur weten. 

De VVD stelde - net als deze krant - in juni vragen over de kwestie. De partij schreef: “Op 15 december 2021 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de inrichting van de Emmalaan (dit), waar het aangenomen amendement ‘Z.s.m. aan beide zijden van de Emmalaan een fietspad’ in verwerkt is. Op 7 maart 2022 is de gemeenteraad op een Raadsinformatieavond geïnformeerd over de mogelijke varianten. Daarna is het stil gebleve..