Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Indrukwekkend eerbetoon voor verongelukte coureur Laurens Slik

Emotioneel moment zondag voor de start van de finale van de Vrije Standaardklasse. De bolide van de in 2020 bij en auto-ongeluk omgekomen coureur Laurens Slik maakte een ereronde. Bestuurd door zijn vader Rob, die daarna herinneringen ophaalde aan zijn zoon. "Hij was mijn maatje en mijn vriend. Autocross was zijn leven, we deden alles samen." Het eerbetoon maakte diepe indruk op het publiek. Voor de winnaar werd eenmalig de Laurens Slik Bokaal uitgereikt. De finale werd een enerverende race. De Standaardklasse werd gewonnen door Marco Kok. Tweede werd Patrick Sintebin en derde Otto de Wilde. Op de foto hun ereronde. 

Veel rivaliteit ook in de Rodeoklasse. Hier reed Rick de Graaff zich naar de eerste plaats, gevolgd door Dave Gieles en op drie Jasper Dogger. Op een meter of dertig eindigde de rit van Senne Houwing, wiens bolide via de muur een koprol maakte. Het was die dag zijn derde duikeling, wat hem de titel van pechvogel van de dag opleverde. Een trofee was er voor zijn vader en monteur Willem, die uit handen van Joop Veltkamp de door zijn vader in het leven geroepen Dries Veltkamp Trofee, uitreikte aan Willem. De bokaal is een eerbetoon aan alle monteurs. 

De finale was het koningsnummer van de Formule 1 Stockcars. Texelse coureurs vielen buiten het podium. Na meerdere onderbrekingen in verband met de veiligheid veroverde Marco Kandt de eerste plaats. Tweede werd Tsjalle Greidanus en derde Gert-jan Klok.