Bos geeft beschutting op warme eerste Turfveld Zomercross

De hitte liet zich zondagochtend al aardig gelden bij de eerste Turfveld zomercross. Echter het bos gaf genoeg beschutting en koelte. Het was dus goed te doen om hard te lopen. Sommigen hadden wel last van de warmte, maar dit kan ook te maken hebben, dat men het tempo niet had aangepast naar de omstandigheden.

Ralph Venhoven uit Assen trotseerde het zomerse weer het beste en won de 8,3 kilometer in 32:55. De eerste ronde kon Jaap Witte nog volgen, maar moest in de tweede ronde een gaatje laten en finishte in 33:32. Hessel Arensman ging als derde over de streep in 35:24. Bij de vrouwen was Lisa Romer uit Haan (D) het snelst in 37:20. Plaatsgenoot Eva Krüger werd tweede in 38:30. Als derde mocht de tijdwaarneming Wilma Tijsseling verwelkomen. Ze eindigde in 39:56.


De 4.15 kilometer werd het snelst afgelegd bij de mannen door Matthijs van Schaik uit Oudewater in 16:37 en bij de vrouwen Sophie Eelman in 20:50.


De jeugd mocht 1 kilometer, door het bos met smalle paadjes, hun onderlinge strijd uitvechten. Bij de jongens tot met 12 jaar won Douke Wajer uit Den Helder in 4:06 en bij de meisjes was Lente Paridaens uit Geraardsbergen (B) in 4:32 het snelst. De jeugd van 13 tot en met 15 jaar liepen twee ronden (2 km). Hier zegenvierden Hannes van der Wetering uit Broek in Waterland in 8:35 en Veda Krockert uit Rommerskirschen (D) in 9:33. De volledige uitslag en foto’s staan op avtexel.nl. 

De volgende loop van AV Texel is woensdag de eerste AV Texel Zomerloop met start op de atletiekbaan om 19:15 uur voor de jeugd en de anderen om 19:30 uur. Na een ronde atletiekbaan en wielerbaan, volgt het parkoers de Haffelderweg, Leemkuil, Pontweg om via het schelpenpaadje en Haffelderweg weer op de atletiekaccommodatie terecht te komen.