Hardlopers op de atletiekbaan.
Hardlopers op de atletiekbaan. Foto: AV Texel

Strandlopen worden zomerlopen

De strandlopen bij paal 28 zijn verleden tijd. Het deelnemersaantal ging door verschillende redenen steeds meer achteruit. Vooral zijn niet veel mensen gewend om op het strand te lopen. AV Texel komt wel met een alternatief, de zomerlopen op de atletiekbaan in Den Burg.

De omstandigheden bij de strandlopen waren steeds anders, waardoor de gelopen tijden niet met elkaar zijn te vergelijken. Vaak was het een strijd met de elementen, een combinatie van harde wind en hoog water leverde een zeer zware loop. Tijd voor iets anders. Om de net gerenoveerde atletiekbaan te promoten besloot de loopcommissie de zomerlopen vanaf het sportpark te starten. De eerste van zes wedstrijden is op woensdag 20 juli. De inschrijving is in of bij het clubhuis van AV Texel. en begint om 18:30 uur. De jeugd tot en met 12 jaar loopt drie ronden over de baan (=1200 meter) en start al om 19:15 uur. Bij inlevering van het startnummer krijgt ieder kind een ijsje. De prijsuitreiking van de jeugd is direct na de wedstrijd, voor dat de senioren starten voor hun 4,4 kilometer of 8,4 kilometer om 19:30 uur. Na de wedstrijd is de gebruikelijke verloting onder alle deelnemers. 


Het inschrijfgeld is €2,- voor de jeugd en €5,- voor de senioren, AV Texel-leden genieten korting. Het clubhuis heeft als adres Haffelderweg 48 en de auto kan geparkeerd worden bij het gemeentehuis aan de Emmalaan. Informatie bij Rita Dogger (313387) of via www.avtexel.nl.