Wat ik zeggen wou

Woelmuis

Allereerst: Dank voor dit zeer goede stukje, maar wie is toch die Woelmuis?

Reset


Ik fantaseerde: misschien Job of Jeroen. Soms dacht ik aan een ambtenaar. Als inwoner van Texel moet je onder het kopje: “Wat ik zeggen wou” altijd je naam zetten. Als je dit echt niet wil kun je ook anoniem schrijven, maar je naam is bij de redactie altijd bekend.


Ik stond achter de boeren, maar nu begin ik toch te twijfelen. Wat een ellende hebben zij berokkend met hun blokkades. Veel bedrijven, die grote schade hebben geleden werden vermeld. Ze zijn nog iets vergeten!!! Een jonge puber, die blij was na twee jaar sparen van zijn drie euro stagegeld om die ochtend te mogen afrijden (vader heel vroeg op, om hem bij de boot te brengen) was zo diep teleurgesteld, want dit kost hem weer veel geld en vragen om een vrije dag aan zijn huidige werkgever. 


Die boeren en vissers hebben niets bereikt met de blokkades en betalen ook niet de schade voor al die bedrijven. Stel, dat ze een hartpatient naar het ziekenhuis hadden moeten vervoeren. De boeren zijn zeker niet dom tegenwoordig, want er wordt heel veel van hun verlangd, maar door deze zet zijn hebben ze juist het tegenovergestelde bereikt. “minder steun”. Woelmuis krijgt van mij een compliment.


Riny Wielinga