Ambacht

Lyndsey Commandeur, ZoĆ« Commandeur, Samuel Stoffer, Sil Geus en Madelief Geus hebben zaterdag 9 juli van 10 tot 13 uur een ''proeve van bekwaamheid'' met goed gevolg afgelegd bij Jacqueline Jimmink. 

De meesteropdracht was om een uithangbord in ijzer, aluminium en koper uit te voeren opgebouwd uit diverse metalen onderdelen waarin alle opgedane kennis en geleerd vaardigheden in verwerkt en uitgevoerd waren. Met trots ontvingen ze hun welverdiende gezellen diploma.


Vijf Texelse kinderen (gezellen) tussen de 9 en 16 jaar oud zijn in het JMJ AMBACHTSATELIER van Jacqueline Jimmink gedurende negen weken lang twee uur per week in de leer geweest in creatieve metaalbewerking. Ze hebben leren werken in metaal op ambachtelijke en traditionele wijze volgens de meester-gezelmethode: handgraveren, emailleren, koperslaan, solderen, boren, knippen, buigen, knijpen en draaien op de draaibank.


Vakdocent en Meestergraveur Jacqueline Jimmink van JMJ Ambachtsatelier geeft lessen in creatieve metaalbewerking en -techniek aan Texelse kinderen.