Werkzaamheden voor de aanleg van de jeu de boulesbaan in De Koog
Werkzaamheden voor de aanleg van de jeu de boulesbaan in De Koog

Jeu de boulesbaan in De Koog

Medewerkers van Tatenhove BV zijn gestart met de aanleg van de jeu de boules banen in De Koog bij dorpshuis De Hof.


Het is een lang gekoesterde wens van een aantal Kogers om naast het dorpshuis een ontmoetingsplek te creëren voor alle “Kogers”. Hiervoor is een officiële jeu de boulesvereniging opgericht. Onder voorzitterschap van Loek Mensinga, met Veronica van Beek als penningmeester en Hèlen Drijfhout als secretaris. De voorbereidingen voor de realisatie konden beginnen. Peter van Gaalen verzorgde de subsidieaanvragen.

Dankzij het Texelfonds, Stichting Samen èèn Texel, Oranjefonds en de Rabobank kunnen de banen worden gerealiseerd en kan de vereniging van start gaan. Het bestuur hoopt op een bijdrage van de gemeente voor deze ontmoetingsplek voor jong en oud. “Onder het genot van een drankje en hapje kan men gezellig op de lounge banken de dorpsnieuwtjes uitwisselen en een partijtje jeu de boules spelen. We hopen hiermee de binding tussen de inwoners van De Koog te kunnen versterken en ook het dorpshuis hiermee een centrale plek te geven.”

Hoe de vereniging zich verder zal ontwikkelen en het houden van wedstrijden is aan de leden. Jeu de boules club Den Burg was bereid om de Kogers te adviseren bij het opstarten van hún jeu de boulesbaan. Zodra de banen officieel worden geopend houdt de club een open dag, kan iedereen de banen uitproberen en kennismaken met de jeu de boulessport. 

Meer informatie via een mail naar jdbcdehof@gmail.com.