Winnaars bovenbouw (boven) en winnaars onderbouw).
Winnaars bovenbouw (boven) en winnaars onderbouw). Foto: Sportstichting

Pannakampioen Texel bekend

Team Everton en Team Panna Monkey hebben zich woensdag gekroond tot Texels kampioen Panna, een toernooi georganiseerd door  Sportstichting Texel.

De finale werd gespeeld op de parkeerplaats van de TXL Sporthal in Den Burg. De deelnemende teams hadden zich geplaats tijdens de voorrondes op hun eigen school. In totaal hebben er 58 teams gestreden voor een plekje in de finale van het Texel kampioenschap Panna. In totaal hadden 28 teams zich gekwalificeerd voor de finale.

Team Everton (Daan en Luuk van de Durperhonk) en Team Panna Monkey (Joas en Thomas van de Vliekotter) mogen zich een jaar lang Texel Kampioen Panna noemen. Team Everton won afgelopen woensdag 6 juli het Texels Kampioenschap panna bij de onderbouw. Team Everton streed voor de eerste plek tegen de Pannaboys ( Loek en Siem van de Jozefschool), Team Everton won met 2-0 bij de Pannaboys en veroverde daarmee de eerste plek. De Pannaboys kregen een mooie tweede plek. Aan de andere kant van het veld werd er hard gestreden voor een 3e plek, team de Vuurleeuwen (Sijp en Arthur van de Thijsseschool) tegen ADHD Power ( Jim en Tess van de Luberti) Team Vuurleeuwen scoorde 3 doelpunten en werd daarmee derde!

Team Panna Monkey (Joas en Thomas van de Vliekotter) namen het in de finale op tegen Team Skill on Fire ( Senne en Ducan van de Bruinvis) de eerste plek werd behaald met een score van 4-1 voor team Panna monkeys. Team Skill on Fire behaalde daarmee een prachtige tweede plek. Team Gara’s (Asad en Jihad van de Fontein) streden tegen Team de Sappige mannen (Pelle en Jilles van de Thijsseschool) voor de derde plek, deze werd veroverd door Team Gara’s door een prachtige panna!