Maatregelen voor verkeer bij de Skool

Een tijdelijk zebrapad over de Emmalaan, een bredere weg achterlangs de OSG en de Skool en afsluiting van de doorgaande route voor auto's tussen de TXL sporthal en de Skool.

Het zijn een aantal maatregelen die de gemeente gaat nemen om de drukte in de verkeerstromen van en naar de Skool aan de Emmalaan in Den Burg omlaag te krijgen. Met name in de ochtend als de kinderen naar school gaan, kan het druk zijn.

Het afsluiten van de doorgaande verbinding tussen de TXL sporthal en de Skool voor auto's moet rust bieden aan de voetgangers en de fietsers die daar rijden. Voor fietsers en voetgangers blijft het volgens de gemeente wel mogelijk deze route te nemen. De verbinding wordt volgens de gemeente in eerste instantie met tijdelijke afzettingen afgesloten voor auto’s. De gemeente bekijkt vervolgens of dat een gewenst effect heeft. 

Verder wordt de weg die achterlangs de OSG en de Skool loopt op sommige plekken breder gemaakt (zonder de bomen te verwijderen) zodat daar meer ruimte voor het verkeer (voetgangers en fietsers) ontstaat. Daarnaast wordt de fietsinrit nabij de rotonde Emmalaan/Elemert richting de achterzijde van Deuce verbreed en is er inmiddels een tijdelijk zebrapad over de Emmalaan naar de Skool aangelegd.

De maatregelen zijn volgens de gemeente besproken met de hulpdiensten, Skool, OSG, Deuce en de beheerders van de TXL sporthal. De kosten bedragen €15.000,-, De gemeente hoopt alles - afhankelijk van de levering van materialen - zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren. Meer op pagina 2.