Julia Esselman.
Julia Esselman. Foto: Kaylee van der weide

Texelse kampioenenregen

dressuur en springen

In Oudkarspel zijn afgelopen weekend de Noord-Hollandse kampioenschappen dressuur en springen verreden. Diverse Texelaars gingen met prijzen aan de haal.

Vrijdag was de aftrap voor de springruiters waarbij Fien Schraag twee mooie foutloze parcoursen reed met Peggy’s Rocket in de 1.00 meter rubriek. Ook de barrage bleef mooi foutloos met een snelle ronde en Schraag werd Noord-Hollands kampioen.


Zaterdag reed Julia Esselman met Nice Corofina Texel twee super nette proeven in de klasse B-paarden. De eerste proef was goed voor 70.25% en de tweede voor 72.83 procent. Met dit resultaat werd Esselman Kampioen. Britt Kikkert reed met haar beide pony’s mee in de klasse M1 cat. C en D/E. Zowel met Allstar Texel als met Nur Fur Dich Texel, wist zij beide proeven te winnen. Kikkert werd kampioen in de categorie C én kampioen in de categorie D/E. Priscilla Noorlander reed met Jibilee van de Westen een prachtige dressuurproef in de klasse ZZ-Licht waarmee zij de eerste prijs behaalde. Helaas maakte het paard in de afsluitende kür op muziek veel spanning, waardoor zij op plaats twee terecht kwam op het podium en knap Reservekampioen werd. Bovenstaande ruiters verdienden met deze titels allemaal een startplek op het NK deze zomer in Ermelo en ze namen allemaal een frisse duik in het kampioenenwater.