Afbeelding
Foto:

Trofee voor

Karin en Martien

Karin Scholten en Martien Boon zetten zich al jaren in om de aanlegsteiger van Sil in het haventje van De Cocksdorp te behouden. Voor deze inzet hebben zij nu een trofee ontvangen uit handen van de Wadvaardersvereniging. 

"Onze doelstelling is om het bestaansrecht van deze bijzondere aanlegsteiger op het Wad aan te tonen, zodat uiteindelijk de steiger erkend wordt en er geld vrij gemaakt wordt voor onderhoud. De Wadvaardersvereniging ondersteunt ons van harte", vertelt Karin.


Vanaf 2018 hebben Karin en Martien een kastje opgehangen voor een vrijwillige bijdrage van de scheepjes die aan de steiger komen. "We proberen er ook altijd met hoog water te zijn om uitleg te geven en een eventuele helpende hand met afmeren."


Karin en Martien gaan na deze steun in de rug onverminderd voort met hun inzet. Ze hopen dat de trofee helpt meer aandacht voor het belang van de aanlegsteiger te genereren. Daarnaast hebben ze de gemeente uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen, maar daar is het nog niet van gekomen.