Jordi op de hoogste trede van het podium.
Jordi op de hoogste trede van het podium. Foto: Angeleverd

Jordi Broekman pakt winst

wedstrijd kartkampioenschap

Jordi Broekman (10) heeft afgelopen zondag in het Belgische Genk de finale van de derde ronde in het Iame Benelux-kampioenschap karten op zijn naam weten te zetten. Hij deed dit in de 'Mini Rookie klasse' in een veld van 33 deelnemers. 

In deze finale wist Jordi twee bochten voor de finishlijn zijn belangrijkste concurrent, de Belgische Priam Bruno, met een mooie inhaalactie via de buitenkant te verschalken en op de streep met 0,256 sec voorsprong te finishen. Na een dag met de nodige motorische problemen in de heats was dit een mooie opsteker voor het kampioenschap. Hierin staat Jordi na zijn 2de plaats vorige maand in het Franse Ostricourt op een tweede plaats in het algemeen klassement met een minimale achterstand op de nummer 1. En met nog twee rondes te gaan in augustus en september is alles nog mogelijk.


Mede dankzij een nieuw sponsorschap met de AB Texel Group heeft Jordi nu de mogelijkheden om zich verder onder goede begeleiding van het team van Energy Corse Benelux door te kunnen ontwikkelen in de kartsport.


Eerstvolgende wedstrijd zal 29-31 juli zijn in het Italiaanse Castelletto waar Jordi zal deelnemen aan de Iame Euro Series in de mini X30 klasse die middels een stream van de organisatie live te volgen is.


Jordi is na een overstap uit de 4 takt Cadet-klasse - waar hij drie jaar in gereden heeft - sinds januari dit jaar ingestapt in de 60cc IAME 2-takt klasse. De IAME Benelux series is een officieel FIA-karting kampioenschap en bestaat uit 5 rondes (series) en loopt van maart tot en met september. Jordi rijdt voor het team van Energy Corse Benelux van eigenaar Rob Vos. In maart van dit jaar won de talentvolle coureur ook al een wedstrijd in Belgische Mariembourg.