Annemieke Bos met Haya Lavsca.
Annemieke Bos met Haya Lavsca. Foto: Aangeleverd

Annemieke Bos wint SGW Dijkgatbos

De Texelse eventingruiters konden afgelopen weekend hun hart ophalen op meerdere eventingwedstrijden, waarbij goed werd gepresteerd. 

Annemieke Bos reed zondag met Haya Lavsca een foutloze ronde in het B-springen en ook haar cross die daarna volgde bleef keurig foutloos. Mooie stijlpunten en een snelle tijd door het modderige, kronkelbos, leverde Bos de eerste prijs op.

Fien Schraag werd met Peggy’s Rocket tweede in de klasse M-pony’s na een foutloos springparcours en een mooie foutloze cross. In de dressuur behaalde zij 192 punten. Manon Visser werd eveneens tweede in de klasse B op zaterdag en reed ook beide rondes mooi foutloos. Roos Bloemendaal reed een rondje in de klasse L en behaalde een winstpunt na een kleine hapering in de cross. Sharon Coevert met Chris-Cross en Leonie van Schaik met Miekaloma reden ook mooie foutloze rondes in de B-cross, maar deden iets rustiger aan vanwege de natte bodem. 


Silve Schoorl, Sabine van der Wal en Lianne wetenkamp kwamen netjes aan de finish met hier en daar een of twee kleine haperingen en Eva Helbers wist mooi dubbel foutloos te rijden in de klasse BB. Zaterdag reed Leonie van Schaik met Elviro la Grande ook een mooie foutloze cross ronde in de klasse M in Leidschendam. Haar dressuur was goed voor de tweede plaats, maar vanwege het vallen van twee pechbalkjes in het springen moesten zij genoegen nemen met de zesde plaats.