Gollards neemt zes buurtkamers in gebruik in nieuwe vleugels

De Gollards in Den Burg is deze week begonnen om de zes nieuwe zogeheten buurtkamers in de nieuwe vleugels Ceres en Westerslag in gebruik te nemen.

De buurtkamers zijn zes algemene ruimten, verspreid door het gebouw, waar gezamenlijk activiteiten worden ondernomen. Een van de zes buurtkamers is de muziek- en filmruimte die gisteren met een interactieve rondleiding door de tuinen van Versailles in gebruik werd genomen. Daar staan comfortabele stoelen en tafeltjes, een groot beeldscherm en goede audioapparatuur. 

Een van de andere buurtkamers is een ruimte om te klussen en te knutselen (intern bij de Gollards al omgedoopt tot de 'mancave') waar inmiddels wordt gewerkt aan een insectenhotel voor de tuin van de Gollards. Verder is er een beweegruimte waar het fietslabyrint staat (fietsen voor een beeldscherm) en waar de gym- en stoelyoga van de sportstichting wordt gegeven.

Dan is er ook nog een spel- en creatieve ruimte voor breien, haken, kleuren, tekenen en andere vormen van creativiteit. Daar kan ook worden gesjoeld en rummikub worden gespeeld. Voor de kookliefhebbers is er een bak- en kookruimte waar goede bakapparatuur staat zodat de bewoners er - met begeleiding - met enige regelmaat kunnen bakken en koken. En er is een samenkomstruimte die is ingericht als woonkamer voor bewonersbijeenkomsten. De ruimte kan volgens Omring ook worden afgehuurd voor (kleine) verjaardagen.

De activiteiten in de buurtkamers draaien op vrijwilligers en die zijn volgens activiteitenbegeleidster Natasja Beijert van de Gollards altijd welkom om een handje mee te helpen. Bewoners van de Gollards kunnen volgens Omring ook zonder aanwezigheid van een medewerker of vrijwilliger gebruik maken van de buurtkamers. Bezoekers van de dagbesteding en andere geïnteresseerden zijn er eveneens welkom, dat verloopt via Natasja. De komende weken worden volgens Omring de andere buurtkamers in het woonzorgcentrum in Den Burg op ludieke en feestelijke manier geopend.