Madeleinde Nieuwlaat in een huiskamer in De Waal.
Madeleinde Nieuwlaat in een huiskamer in De Waal. Foto: Corrie de Jager

Verhalen in de Wind

Na een onderbreking van twee jaar, wegens de coronacrisis, vindt in het kleinste dorp op Texel, dit jaar op zaterdag 27 augustus, het vertelfestival “Verhalen in de Wind” plaats.

In zeven Waalder huiskamers zijn vertellers aanwezig die de bezoekers boeien met een spannend, ontroerend of komisch verhaal van ongeveer een half uur.


Daarna wisselen de bezoekers van huis en gaan naar een volgende verteller die hen opnieuw zal verrassen met zijn of haar verhaal. Op deze wijze bezoeken de festivalgangers, in de loop van de middag, drie vertellers naar keuze. Bij de aankoop van de kaartjes kan de bezoeker zelf een keuze maken tussen de vertellers. De voorstellingen worden gegeven om 14:30, 15:30 en 16:30 uur.


Om 17:30 uur bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een rijk gevuld en smakelijk warm buffet in het dorpshuis “De Wielewaal”.


Vanaf 19:00 uur, na de gezamenlijke maaltijd, vertellen alle zeven vertellers in het dorpshuis op het podium een kort verhaal van ongeveer vijf minuten. Daarna heeft de bezoeker nog de mogelijkheid naar twee voorstellingen van een favoriete verteller naar eigen keuze te luisteren.


Het niveau van de vertellers is hoog. Men vindt het een eer om op dit kleinschalige evenement op te treden en de organisatie kan dan ook kiezen uit een groot aantal gerenommeerde vertellers. De beste vertellers worden voor het verhalenfestival geselecteerd.


Omdat de organisatie het intieme karakter van groot belang acht is er een grens aan het aantal bezoekers. Het evenement groeit dus niet uit tot een megafestijn maar blijft een kleinschalig en gezellig dorpsevenement. De afgelopen jaren waren de bezoekers enthousiast over de sfeer, de kwaliteit van de vertellers en de ongedwongen omgang in het gastvrije dorp De Waal.

De kaartverkoop is geopend. Kaarten voor het middagprogramma kosten 15 euro en voor het avondprogramma €10,-. Een Passe Partout voor het middag- en avondprogramma inclusief het warme buffet kost €35,-.


Informatie over en de verkoop van kaarten voor “Verhalen in de Wind” staat op de website: www.verhalenindewind.wordpress.com 

Afbeelding