Afzwemmen in Molenkoog.
Afzwemmen in Molenkoog. Foto: Molenkoog

Eerste afzwemmen

Na negen lesweken werd er vrijdag 24 juni voor het eerst dit seizoen in Molenkoog afgezwommen. In totaal zwommen dertig kinderen af en gelukkig deden ze dat allemaal zo goed dat ze na afloop hun diploma in ontvangst konden nemen.

Voor het A-diploma slaagden:

Esmay Koopman, Fenna Ellen, Jula Zwaneveld, Julia Glowacka, Lamar Zakrya, Levi Vos, Lily Bijleveld, Manoa Lemstra, Nan Boersen en Sterre Kossen. Eerder deze periode behaalde Rafael van Egmond zijn A-diploma.

Het B-diploma mocht mee naar huis worden genomen door:
Ali Hwa, Diesel Seifert, Dyce Tuitman, Feike Hin, Jada Westerlaken, Leah Jonker, Maha Hamid, Masa Mutlak, River Anepool, Siem Dros, Sophie Eelman, Steven Leuver, Wisse Grisnigt en Zoë Broekman.

Het C-diploma werd behaald door:

Anna Witte, Fedde Pit, Fien Booij, Hazim Salama en Sohaib Al-Hazmi.


De komende drie weken is het bad in de ochtenduren nog bestemd voor een flinke hoeveelheid trouwe banenzwemmers. Daaronder zijn naast de Texelaars jaarlijks terugkerende toeristen en ook incidentele gasten die tijdens hun verblijf op het eiland toch hun baantjes willen komen trekken. In de middaguren is het bad gereserveerd voor de zwemlessen. Op de woensdag, vrijdag en in de weekenden is het bad ’s middags geopend voor recreatieve zwemmers.


Tijdens de zes weken Texelse zomervakantie, die 16 juli begint, zal het bad elke middag geopend zijn voor iedereen. En uiteraard blijft er tijd uitgetrokken voor de banenzwemmers.


De precieze openingstijden zijn te vinden op de website www.molenkoog.nl.