Het vernieuwde Eethuys bij de Gollards.
Het vernieuwde Eethuys bij de Gollards. Foto: Krofft Visuals

Samen één Texel behaalt goed resultaat

Stichting Samen één Texel heeft in 2021 een resultaat behaald van €690.000,- en €235.000,- uitgekeerd aan diverse initiatieven op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid op Texel. 

Dat heeft de stichting in het bestuursverslag van 2021 laten weten. Samen één Texel zegt tevreden terug te kijken op het jaar en blij te zijn met het behaalde resultaat. Er werd vorig jaar onder meer geld besteed aan de uitbreiding van de keuken van de Gollards, de renovatie en de verbouwing van de Gollards, aan Hospice Texel en aan een aanpassing van woonhuis Brendaan van het Maartenhuis.

De stichting stelde ook geld beschikbaar voor busritten over Texel voor bewoners van het verpleeghuis, Kinderboerderij Texel, zangoptredens van het Oudeschilder Visserskoor, Voedselbank Texel, kerstattenties voor de leden van Seniorenvereniging Texel en voor een attentie voor de vrijwilligers van Tafeltje Dekje. De stichting is van plan om in 2022 een woning beschikbaar te stellen aan zorgpersoneel om ook een steentje bij te dragen aan het realiseren van voldoende woonruimte voor zorgmedewerkers die op het eiland aan de slag willen gaan.

Samen één Texel bestaat sinds 1974 toen de Bakker Keijserstichting en het Algemeen Weeshuis Texel in één fonds samen verder gingen om de zorg en het welzijn op het eiland te verbeteren.  De stichting ondersteunt en initieert projecten die bijdragen aan een vitale samenleving op Texel en heeft een statutair vermogen van meer dan €8,2 miljoen.

Steven Bakker is sinds dit jaar de nieuwe voorzitter, hij heeft de functie overgenomen van Arjen Boerhorst die zijn maximale zittingstermijn had bereikt. Jacco Boersen is nieuw als penningmeester, hij heeft ook de portefeuille grondzaken van Boerhorst overgenomen.