Burgemeester Uitdehaag en Iwan Groothuis bij de opening van het nieuwe Hanenhuus.
Burgemeester Uitdehaag en Iwan Groothuis bij de opening van het nieuwe Hanenhuus. Foto: Gerard Timmerman

Inzet op kwaliteitsverbetering

De Krim zit niet in een periode van groei, maar richt zich met name op kwaliteitsverbetering. In 2021 liet dit zich onder meer zien in de vervanging van 25 chalets op De Krim. De oude chalets zijn 50m2, de nieuwe 65m2 en beschikken onder meer over een sauna en een eigen badkamer per slaapkamer. De oude chalets hebben inmiddels een nieuwe bestemming.

"We kijken als De Krim ook altijd waar we maatschappelijk kunnen bijdragen. Er zijn zes chalets naar De Omring voor personeel, tien naar Woontij/ gemeente voor statushouders. Vijf chalets zijn naar Sir Robert voor personeel, dit wordt volgend jaar uitgebreid naar zestien. We worden heel vaak benaderd door personen op Texel die - bijvoorbeeld vanwege een scheiding - acuut woonruimte nodig hebben, maar ook door andere ondernemers die accommodatie zoeken voor hun medewerkers. We zullen een deel van deze chalets daarvoor bestemmen", legt Groothuis uit. 

Hanenhuus

Meest in het oog springend voor De Krim was de realisatie van het Hanenhuus, het clubgebouw van de Texelse golfers. Het nieuwe restaurant zal ook opengesteld worden voor gasten van het nabijgelegen Vakantiepark, maar ook Texelaars zijn van harte welkom. Het uitzicht van het terras is fenomenaal. Met 104 restaurantstoelen en 110 terrasstoelen is het veel meer dan een clubgebouw alleen. Dat moet ook wel, want in 2021 verwelkomde golfbaan De Texelse maar liefst 37.130 spelers. "Steeds meer golfclubs in Nederland krijgen een sproeiverbod doordat geen water meer uit grond mag worden onttrokken. Door onze waterberging (zie artikel 'Nog wat cijfers') hebben wij dat probleem gelukkig niet meer", vertelt Groothuis met trots. Naast 't Hanenhuus werden onder meer de driving range en de toegangsweg naar de golfbaan onder handen genomen. 

Op camping Loodsmansduin werd één toiletgebouw vervangen, op Kogerstrand zes. Op de laatste camping werd ook gestart met de verzwaring van de infrastructuur van 6 naar 16 Ampère. Komende winter zal het resterende deel worden verzwaard. Op Vakantiepark De Krim wordt deze winter gestart met de renovatie van de centrumfaciliteiten.

Het nieuwe Hanenhuus vanuit de lucht in mei.