De afgesloten brug in De Koog.
De afgesloten brug in De Koog. Foto: Jeroen van Hattum

Noodoplossing met brug Kogerstrand

Algemeen

De houten brug naar het strand bij camping Kogerstrand is afgekeurd. De brug is tijdelijk gestut en veilig. Na de zomer zal er echter een definitieve oplossing moeten komen. De oorspronkelijke bouwer van de brug werkt nu aan een plan zodat de brug voor de komende jaren weer voldoet aan alle veiligheidseisen. Wel is zeker dat het parkeerterrein bij de ingang van Camping Kogerstrand wordt uitgebreid.

Volgens Groothuis kampt men op Kogerstrand met een tekort aan parkeerplaatsen voor de eigen gasten, met name in het hoogseizoen. “De auto’s worden breder en het gemiddeld aantal auto’s per verblijf neemt ook toe. Om de parkeercapaciteit beter te reguleren, wordt er een slagboom geplaatst.”

Dit leidde tot kritiek op De Krim. Groothuis zegt hierover: “De parkeerplaats bij de ingang blijft een openbare parkeerplaats. De parkeerplaats hoort bij Camping Kogerstrand, die ook de pacht betaalt aan Staatsbosbeheer en het beheer van de parkeerplaats verzorgt. De camping heeft al jarenlang te weinig parkeerplaatsen, waardoor onze gasten genoodzaakt zijn om buiten de camping een parkeerplaats te zoeken. Dit levert veel ergernis op bij onze gasten, ma..