Zoals te zien enkel borden op achterste hek en touwen bij schutting.
Zoals te zien enkel borden op achterste hek en touwen bij schutting. Foto: Job Schepers

D66 wacht nog op antwoorden

D66 stelde ook al vragen over de fietsenstalling aan de Gasthuisstraat. Volgens fractievoorzitter Astrid van de Wetering wacht zij nog altijd op antwoord op de vraag die zij stelde op 4 juni.

D66 duidde de situatie als volgt: Er is een huis gesloopt voor een fietsenstalling. Maar op die plek plakt iemand (naar verluidt de naastgelegen bewoner) de palen vol met stickers ‘verboden te parkeren voor fietsers’ en bevestigt touwen (zie bijgevoegde foto’s). En vlakbij de Jumbo staat nog steeds alles vol, waardoor mensen in een rolstoel bijvoorbeeld de afrit niet meer kunnen gebruiken. Daar zouden volgens ons bordjes moeten staan die verwijzen naar de fietsenstalling; deze staan er echter niet." 

Daarop volgens kwam de vraag aan het college: Wat kunt/gaat u doen om deze situatie te verbeteren?


Zoals de lezer hiernaast kan lezen, zijn de touwen inderdaad door de 'buren' opgehangen. De redactie heeft tijdens het bezoek aan Rachel en Henk ook zelf uitgebreid bij de stalling gekeken. De touwen schermen puur en alleen de schutting af en het hekwerk nabij de schutting. 


Er is geen sprake van belemmering van de geplaatste fietsenstallingen. Voor het gemak heeft de redactie ook diverse malen een kijkje genomen bij de Jumbo in Den Burg. De doorgang wordt daar geregeld versperd door een overdaad aan gestalde fietsen.