Afbeelding
Foto: Aryan Boshuis

Dorcas ging bijna in vlammen op, jeugdbrandweer brengt redding

De kringloopwinkel was nog maar net verhuisd en ingericht voor de opening toen er zaterdagmiddag een grote brand uitbrak. 

De eerst aangekomen ploeg van de Texelse jeugdbrandweer heeft direct opgeschaald naar grote brand. De Texelse officier van dienst van de jeugdbrandweer maakte er na zeer grote brand een compagniesbrand van. Ter plaatse troffen de korpsen twee brandende personen aan en een voertuig die in brand stond. In de winkel was op meerdere plekken brand ontstaan door brandstichting. Het vuur was overgeslagen naar de aangrenzende loods achter de winkel.


De brand werd bestreden door 9 ploegen uit de volgende korpsen; Texel, Heemstede/Bennebroek, Lisserbroek, Rijssenhout, Badhoevendorp, Haflweg/Zwanenburg en Hillegom.


De winkelbeheerder Jan van Schie kwam polshoogte nemen. Tot zijn geluk betrof het een eindoefening uit de vriendenkring van de jeugdbrandweer die jaarlijks door één van deze posten wordt georganiseerd. De dag is afgesloten met een barbecue bij het PHH_gebouw aan de Pontweg.