De familie Witte bij de maquette van Sint Marcus.
De familie Witte bij de maquette van Sint Marcus. Foto: Jeroen van Hattum

Wittes bij maquette Sint Marcus

De nakomelingen van Keesie Piet Witte en hun aanhang hebben zondag voor de tweede keer een reünie gehouden.

Circa vijftig mensen waren aanwezig en dat was gezien de grootte van de familie Witte nog aan de rustige kant; Keesie Piet Witte had liefst achttien kinderen van wie Theo Witte (Sint Marcus) vorig jaar als laatste overleed. De nakomelingen en aanhang waren onder meer aanwezig bij museum Waelstee in De Waal waar een maquette staat van boerderij Sint Marcus aan de Genteweg nabij Oosterend. De maquette vormde een mooie plek voor een groepsfoto en de Wittes kregen uitleg van Arie Blom over de maquettes die Theo Witte vroeger maakte van Sint Marcus en Noorderbuurt. 

In het museum staat ook huisraad die vroeger in bezit was van de familie. De spullen, waaronder een bedbankje uit 1739, waren op een gegeven moment op zolder bij Neeltje Witte (zus van Keesie Piet Witte) aan de Wilhelminalaan 50 terecht gekomen. Via vererving kwam de woning in handen van haar achternicht Netty Witte van Rozenhout die de huisraad (waaronder het beddenbankje) aan het museum doneerde.

In het museum hangen ook foto's van de voorouders en de familiegeschiedenis hangt aan de muur. De familie verwierf vroeger in de loop der jaren onder meer de boerderijen Sint Marcus, 's Hertogenbosch, Dordrecht, Wezenspyk, De Bemes, De Nes, Driehuizen, Sint Willibrord en de Cornelis Pieterhoeve.