SVO haalt eerste uit competitie, voldoende aanwas bij jeugd

SV Oosterend komt na de zomer niet meer met een eerste elftal in actie in de voetbalcompetitie 

De voetbalvereniging heeft na overleg met de spelers besloten om het elftal dat de afgelopen seizoenen in de vierde klasse op zondag speelde niet meer af te vaardigen. Er zijn op het moment niet voldoende spelers die in de vierde of vijfde klasse kunnen spelen en bij de beslissing is ook het plezier in het spelen van wedstrijden aan de orde geweest. Dat dreigde afgelopen seizoen, waarin Oosterend als eennalaatste eindigde, in het gedrang te komen.

Volgens Jan Bloem komt SVO volgend seizoen met een tweede en een derde elftal uit in andere klassen. Volgens hem ziet de toekomst van de club er verder prima uit. Bij de pupillen is de bezetting goed en een instuif van SVO werd vorige week door 37 kinderen bezocht. "Er is gelukkig voldoende aanwas. Het seizoen hierna proberen we weer een eerste elftal rond te krijgen." Bij het eerste hadden vier spelers vóór het seizoen al aangegeven dat ze na dit seizoen zouden stoppen en drie spelers spelen volgend seizoen bij andere clubs.

ZDH, De Koog en Texel'94 komen volgend seizoen wel weer met een eerste elftal uit in hun competities. Bij ZDH (vijfde klasse) was het even spannend of er voldoende spelers zouden zijn, maar daar zijn er op het laatst een aantal bijgekomen. De Koog (vierde klasse) kan zich volgend seizoen buigen over 39 spelers voor de eerste en het tweede elftal. "We hebben er zestien spelers bij", vertelt Jan van Beek. Texel'94 (vierde klasse) speelde vorig seizoen met een jong eerste elftal dat vijfde werd en waarvan de verwachting is dat zij zich volgend seizoen verder gaan ontwikkelen.