Wielrenners strijden zaterdag tijdens de tiende Ronde van Oosterend.
Wielrenners strijden zaterdag tijdens de tiende Ronde van Oosterend. Foto: Willem Sangers

Tiende editie ronde Oosterend

Oosterend maakt zich op voor de tiende wielerronde op zaterdag 18 juni. Kosten noch moeite zijn gespaard voor een groots wielerfestijn. Dat begint om 13:00 uur met de Tourkaravaan, een optocht met voertuigen van ondernemers door het dorp. Aansluitend om 13:30 laat de jeugd tot en met dertien jaar de benen spreken tijdens de dikke bandenrace. Om 14:15 uur begint de jeugd wielerwedstrijd voor jeugd tot en met veertien jaar.

Nieuw is de “Zes van Strend”, een hardloopwedstrijd van 6.6 kilometer door het dorp voor iedereen vanaf 16 jaar. De lopers volgen hetzelfde parcours rond de kerk als de wielrenners. Deelname kost niets, aanmelden kan ter plekke. Om 16:00 uur klinkt het startschot voor de recreanten A en B. B rijdt 35 minuten en drie rondes, A 45 minuten en vijf rondes.

Het koningsnummer, de wedstrijd, start om 17:00 uur. Er zijn al volop aanmeldingen, Texelaars en overkanters. Ook een nieuwe generatie talentvolle Strenders, zoals Denny Vlaming, Martijn Drijver en Liam Witte. Het commentaar als vanouds door Edgar Klippel, met dit keer naast zich Cor Bremer. De prijsuitreiking om 18:00 uur is de opmaat tot een daverend eindfeest in De Bijenkorf, met muziek van de band Chinouk.