Groepsconsult

Rouwverwerking

Geestelijk verzorger in opleiding Rein van der Burg start met groepsconsulten voor ouders die een kind hebben verloren.

"Deze groepsconsulten geven u als nabestaande de gelegenheid ervaringen met andere nabestaanden te delen en van elkaar te leren. Rouwverwerking na verlies van een kind is vaak een eenzaam proces, waarbij je niet altijd goed begrepen wordt. Het delen van jouw ervaringen met andere mensen die rouwen, kan helpen om je minder alleen te voelen en een nieuw perspectief te vinden. In de consulten is er de kans anderen te ontmoeten die ook zo’n ingrijpende gebeurtenis mee hebben gemaakt.
Verder is er ruimte voor zingevingsvragen en de rouwverwerking van jouzelf en de ander. Geestelijk verzorgers bieden u ondersteuning. Zij helpen u bij angst en vertrouwen, zaken uit het verleden, heden en de toekomst, vragen over geloof en ongeloof, leven en de dood. Alles wat u bezighoudt kan onderwerp van gesprek zijn. Zij bieden geen kant-en-klare oplossingen, maar geven u meer inzicht in uw vragen en hoe u daarin uw weg kunt zoeken", vertelt hij.


Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen contact met Van den Burg opnemen via 06 4381 8736 of rein.vanderburg@uvh.nl