OSG verwelkomt eerste lichting geslaagde eindexamenleerlingen

Er werd met enige spanning naar uitgekeken: hoe zouden de leerlingen in het voortgezet onderwijs die twee jaar lang last hebben gehad van de coronacrisis het gedaan hebben bij de eindexamens.

Dat pakt vooralsnog goed uit. In totaal 93 leerlingen van de mavo, havo en het vwo op de OSG in Den Burg kregen donderdag te horen dat ze hun diploma hebben gehaald. Er is nog niemand gezakt; voor de leerlingen die een herexamen moeten doen of nog niet alle eindexamens hebben gedaan wacht het tweede tijdvak. 


De bekendmaking van de uitslagen van de eindexamens verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk; de resultaten van het eerste tijdvak worden landelijk in twee etappes bekengemaakt. Donderdag waren de mavo, havo en het vwo aan de beurt, morgen (woensdag 15 juni) horen de leerlingen van het vmbo de uitslag. Er zijn dit schooljaar ook ruimere mogelijkheden om examen te doen als gevolg van twee jaar corona. Een daarvan is spreiding van de eindexamens over de eerste en het tweede tijdvak. 


Voor de 93 OSG-leerlingen die donderdag te horen dat ze geslaagd zijn, is er in ieder geval één zorg minder. Zij werden donderdagmiddag op school ontvangen met feestbubbels en gebak en kregen de felicitaties van elkaar en van de docenten. Woensdag staat een gelijke middag te wachten voor de vmbo'ers die te horen krijgen dat ze geslaagd zijn. Vrijdag 1 juli worden de resultaten van het tweede tijdvak bekendgemaakt. Woensdag 6 en donderdag 7 juli zijn de diploma-uitreikingen voor de eindexamenleerlingen.