Ingrid den Ouden en Tinka Rood
Ingrid den Ouden en Tinka Rood Foto: Fotografie José de Jong

Blik op het werk van deze Omringmedewerker

Bij De Omring werken zeer verschillende mensen met ieder een eigen taak. In een vraag-antwoordgesprek gaan we dit keer in gesprek met Tinka Rood.

Een verrassende blik op het werk van deze Omringmedewerker!
Tinka Rood is coördinator van de Omringwinkels. 


Waarvoor kun je terecht in de Omringwinkel en webshop?

Tinka: “Voor alle producten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Krukken, braces, kussens om beter te zitten, waterdichte gipshoezen, noem maar op! We hebben ook personenalarmering met dekking in heel Europa. En voorhoofdthermometers. Hiermee kun je ongemerkt meten of iemand koorts heeft terwijl hij slaapt.”


Wat is een van de meest gestelde vragen?

“Of mensen een afspraak moeten maken om een rollator te proberen. Dat hoeft dus niet: je kunt hiervoor gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden op maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur.” 


Wat weten veel mensen niet over de Omringwinkel?

“Dat we ook spullen verhuren zoals een rollator of krukken. Met de Omringpas is (een deel van) de huurperiode gratis. Verder gaan we in de toekomst met de Omringwinkel en de wijkverpleging deelnemen aan het nog te bouwen Gezondheidsplein en daar ook naartoe verhuizen. ”


Waar word jij blij van op je werk?

“Van klanten die hun wereld weer groter zien worden! Bijvoorbeeld mensen die dankzij een rollator weer zélf naar de winkel kunnen. Ik word ook blij als we mantelzorgers kunnen helpen met leenproducten voor hun naaste. Een ruggensteun of leestafel voor in bed bijvoorbeeld, of een douchekrukje.” 


Heb je een tip voor de lezers?

“Dat je met de Omringpas altijd 10% korting krijgt op alle verkoopproducten in de Omringwinkel. Die zijn ook online te bestellen.”

Omringwinkel Texel, Schoonoordsingel 44, 1791 EM Den Burg.

Kijk op omringwinkel.nl voor het assortiment van de webshop en onze winkels of bel naar 088-206 8910.


Vacature

Voor Omringwinkel Texel zijn we op zoek naar iemand die flexibel beschikbaar is, om te helpen met hand- en spandiensten. In deze functie zorg je ervoor dat de hulpmiddelen beschikbaar zijn voor de bewoners en vakantiegasten van Texel. Onderdeel van je werk is het verwerken van aanvragen van hulpmiddelen en het verkopen van producten die ondersteunen bij kwaliteit van leven.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Jan Zijm via winkel.texel@omring.nl of 06-15641778