TOP positief over coalitieakkoord

Het Texels Ondernemers Platform (TOP) laat in eerste reactie weten positief te zijn over de nieuwe coalitie en het op tafel liggende akkoord. 

"Het zijn een paar nieuwe mensen en wij gaan er positief in. Met Rikus (Kieft red.) is het altijd goed discussiëren. Dan is het mooi te zien dat hij economische dossiers (zoals bijvoorbeeld de haven en toerisme) onder zijn hoede heeft. Ook zijn wij blij dat het college waarde hecht aan burgerparticipatie, ondernemers zijn tenslotte ook burgers", stelt manager Michel Gregoire namens TOP. 

Eén ding missen ze bij TOP wel in het coalitieprogramma. "De vergrijzing in relatie tot de arbeidsmarkt is niet geadresseerd. De arbeidspool wordt de komende jaren kleiner, terwijl de vraag groot is. Hoe dat probleem opgelost moet worden is niet benoemd, dan wel uitgewerkt. De bevolking zal moeten groeien om voldoende werkende mensen te hebben. Wij gaan daar als TOP graag over in gesprek met het college. We zien in het coalitieakkoord genoeg houvast voor een mooie periode van samenwerking met de gemeente."