De ijsbaan in Den Burg.
De ijsbaan in Den Burg. Foto: Ton Zegers

Definitief geen parkeren op de ijsbaan

"De ijsbaan wordt een belangrijke plek om te bewegen, te ontmoeten en te recreëren. We sluiten daarbij parkeren op de ijsbaan uit."

Met die woorden lijkt er definitief een einde voor de plannen van parkeren op de ijsbaan, voor zover dit nog niet het geval was. Bij de gemeente is nagevraagd wat op dit moment de status is van de ijsbaan en de reconstructie van de Emmalaan. Bij laatstgenoemde worden weer aparte rijbanen voor auto's, fietsers en voetgangers gecreëerd. Een voorlichter van de gemeente zegt hierover: "De verschillende varianten die het verkeerskundig bureau heeft opgesteld zijn besproken met diverse belanghebbenden. Ook zijn ze doorgerekend. Bovendien is het gesprek met de provincie gaande over de eerder toegezegde subsidie van de huidige inrichting. In de komende paar weken wordt dit duidelijk en wordt dit verwerkt tot een raadsadvies. En daarmee dus ook voor jullie openbaar."

Het betrekken van bewoners bij plannen is één van de speerpunten in het coalitieakkoord met de titel: 'Bouwen aan vertrouwen, voor een sociaal en duurzaam Texel'.