Burgemeester Uitdehaag:
Burgemeester Uitdehaag: Foto: Jeroen van Hattum

GroenLinks de haven,

TB de financiƫn


Cees Hooijschuur (Texels Belang), Rikus Kieft (GroenLinks) en Remko van de Belt (PvdA) zijn dinsdagavond aangesteld als wethouder. Samen met burgemeester Uitdehaag vormen zij het college. Van de Belt  was al wethouder. Cees Hooijschuur maakt zijn debuut en voor Kieft betekent het een terugkeer in het pluche. Hij was al eerder wethouder voor GroenLinks in 2007. Bij de posten valt onder meer op dat Van de Belt niet de post communicatie heeft, deze post gaat naar Texels Belang.   

Burgemeester Michiel Uitdehaag:

Openbare orde, veiligheid en handhaving; Kabinetszaken; Dienstverlening, P&O, ICT en archief; Regionale samenwerking; Bezwaarschriften en klachten; Kustverdediging (strategie, Provinciaal Overleg Kust); Burgerberaad. 

Cees Hooijschuur (1e loco): 

Financiƫn; Communicatie, burgerparticipatie en dorpen; Vergunningen en subsidies; Gebiedsontwikkeling en bestemmingsplannen; Bedrijventerreinen; Verkeer en vervoer; Beheer openbare ruimte en wegen; Rioolbeleid.

Remko van de Belt (2e Loco):

Wonen; Grondexploitaties en grondprijsbeleid; Jeugd, participatiewet en WMO (wo Eilands model); Welzijn en Volksgezondheid; Onderwijs Sport en cultuurbeleid (wo Ontwikkeling Thijssehuis); Monumentenbeleid en archeologie; De Bolder/ Huis van ontwikkeling. 

Rikus Kieft (3e Loco)

Duurzaamheid en innovatie; Toerisme (wo toeristische toekomstvisie); Economie en vestigingsbeleid; Museumbeleid Natuur, landschap, water en landbouw; Haven Oudeschild en visserij; Omgevingswet en omgevingsvisie; Afval- en grondstoffenbeleid; Inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Plaatje compleet

Nu de wethoudersposten zijn ingevuld, is het plaatje compleet. In de gemeenteraad kwamen twee plaatsen vrij. Bij Texels Belang blijft alles hetzelfde daar Cees Hooijschuur nummer vier op de lijst was en zich beschikbaar stelde nadat Natalie Bakker niet op steun van de andere coalitiepartners kon rekenen. Bij GroenLinks vult Henry Soyer de plaats in van Rikus Kieft. Ferry Zegel wordt fractievoorzitter. Bij PvdA schuift Nils Lely door. Bij de PvdA is Anne Visser-Veltkamp de fractievoorzitter. 

Afbeelding
Afbeelding
Rikus Kieft