Schapen op de Hogeberg. "Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Er moet wel perspectief zijn voor de boer."
Schapen op de Hogeberg. "Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Er moet wel perspectief zijn voor de boer." Foto: Gerard Timmerman

Masterclass: van schapeneiland tot gerecht

Algemeen

De Vereniging Schapeneiland Texel trapt op dinsdag 14 juni af voor het Texels lamsvleesseizoen. In samenwerking met Gastrofarm Op Oost en restaurant Kook Atelier krijgen koks van Texelse restaurants een masterclass. Daarin komt de hele keten, van de schapenhouderij tot de lokale gastronomie, voorbij.

Texel is uitgegroeid tot een “culinaire hotspot”. Met dank aan de kwaliteit en verscheidenheid aan lokale producten, de vakbekwaamheid, creativiteit en ambitie van Texelse koks en een groeiend publiek dat dit weet te waarderen.

Echt Texels lamsvlees staat in menig restaurant op de kaart. “Een exclusief en onderscheidend product”, vertelt Corry Heijne, voorzitter van Schapeneiland Texel

Schapeneiland Texel zet zich in voor het behoud van schapen/lammeren in de weiden, op de dijken en in de natuurgebieden en voor een duurzame bijdrage aan landschapsbeheer en toerisme. Tachtig procent van de schapenhouders is lid.