Afbeelding
Foto: Gemeente Texel

Hennie Huisman is wethouder af

Politiek

Hennie Huisman is na twaalf jaar wethouder af. Dinsdagavond werd het nieuwe college geïnstalleerd, waarmee een einde is gekomen aan een tijdperk. De scheidend wethouder financiën had nog een aardigheidje mee voor haar opvolger Cees Hooijschuur (Texels Belang).

Zoals zij van voorganger Frank Kingma (Texel 2010) een IJslandse kroon kreeg, gaf zij hem nu weer door. Kingma had het muntje op zijn beurt weer gekregen van Frans Visman, wethouder financiën ten tijde van de Landsbanki-kwestie. Voor de gelegenheid had Huisman het muntje in een mooie standaard laten plaatsen, zodat Hooijschuur het muntje op een mooie plek op zijn werkkamer kan plaatsen. 

In de standaard is gegraveerd: ‘Alle beetjes helpen’. Geen toevallige tekst: Frank Kingma vond bij zijn aantreden een post-it met deze tekst in zijn bureau. Het was daar neergelegd door voorganger Frans Visman als verwijzing naar de acht miljoen die de gemeente in 2008 bij Landsbanki in IJsland had gestald en na het omvallen van de bank met veel pijn en m..