Werk aan schoolplein bij nieuwe Skool gaat nog paar weken duren

Het schoolplein bij de nieuwe Skool aan de Emmalaan in Den Burg zal naar verwachting over een paar weken vrijwel klaar zijn.

Dat heeft de gemeente gisteren desgevraagd laten weten. Aanvankelijk was er sprake van dat het plein tegen Hemelvaart (afgelopen donderdag) klaar zou zijn, een week geleden werd Pinksteren (komend weekend) genoemd. De huidige stand van zaken: er wordt druk gewerkt aan het schoolplein. 

Volgens de gemeente vindt de komende weken de bestrating plaats, waarna de fietsenstalling en de berging volgen. "Een aantal van de speelelementen in het natuurspeelterrein wordt ook nog gemaakt." De gemeente benadrukt dat delen van het speelterrein – steeds waar het mogelijk is - al opengesteld worden voor de kinderen.  "In het najaar worden de bomen, struiken en planten aangeplant. Daar waar mogelijk wordt voor de tussenliggende periode met tijdelijke begroeiing gewerkt." Omdat het schoolplein nog niet klaar is, kunnen nog niet alle ingangen van het schoolgebouw (in gebruik sinds 11 mei) worden gebruikt.

Wegen

Volgens de planning van de gemeente moeten komende donderdag de werkzaamheden aan het stukje Schilderend tussen de Emmalaan en de Reijer Keijserstraat klaar zijn, zodat die weg weer kan worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor de Elemert in Den Burg. Volgens planning worden daar vrijdag 3 juni de werkzaamheden afgerond. Fietsers kunnen al sinds vorige week door de vernieuwde straat van en naar het centrum.