Afbeelding
Foto:

Wittes winnen Familietoernooi

De familie Witte heeft de titel van het Familietoernooi die in 2019 werd veroverd met succes verdedigd. Het 29ste editie van het Familietoernooi voor voetballers op Hemelvaartsdag op het ZDH-terrein kende een succesvol verloop.


De voetballers werden aangemoedigd door partners, kinderen, ouders, grootouders en andere supporters, die lang niet allemaal meer op Texel wonen en samen voor veel gezelligheid en een hoog reüniegehalte zorgden. Ook de barbecue na afloop werd drukbezocht.

Het toernooi werd na een spannende strijd gewonnen door de familie Witte. Opmerkelijk, want hoewel er honderden Wittes op Texel wonen, zag het er lang naar uit dat ze geen elftal op de been konden brengen. Maar omdat je met maar twee teams nu eenmaal geen toernooi kunt houden, drongen toernooiorganisator Gerard Veeger en de andere deelnemende families eropaan desnoods een paar gastspelers te werven. 

Gevolg was dat de Wittes toch hun in 2019 veroverde titel konden verdedigen, met een team dat voor ongeveer de helft bestond uit spelers die niet aan hun familie waren gelieerd. Na een gelijkspel tegen de Van Heerwaardens (0-0), wonnen ze met 1-0 van de veel sterker geachte Boogaards. 

Een hoofdrol was er voor keeper Corné Witte, die met fantastische reddingen zeker drie doelpunten voorkwam en daarmee collega Thibaut Courtois van Real Madrid het goede voorbeeld gaf voor de Champions Leaguefinale van twee dagen later. In de slotwedstrijd wonnen de Boogaards met 3-0 van de Van Heerwaardens, waarmee ze de tweede plaats veroverden.

Bij de prijsuitreiking werd erover gesproken om in de toekomst voor een andere opzet te kiezen. Met zeven- of achttallen is het makkelijker om een team op de been te brengen en kunnen misschien ook kleinere families meedoen en zo de mooie traditie in stand houden.