Marco Kalkman van de Opera 4-daagse neemt de prijs in ontvangst van Remco van de Belt.
Marco Kalkman van de Opera 4-daagse neemt de prijs in ontvangst van Remco van de Belt. Foto: Gerard Timmerman

Opera 4-daagse winnaar Texelse Cultuurprijs 2022

De Opera 4-daagse heeft de Texelse Cultuurprijs 2022 gewonnen. Een blij verraste arrangeur en toetsenist Marco Kalkman van Stichting Intorno Ensemble nam de cheque van €2022,- zaterdag in ontvangst van wethouder Remko van de Belt.

De prijsuitreiking op de Groeneplaats vormde een intermezzo tijdens het nieuwe culturele evenement Uitmarkt BuitenGewoon in het centrum van Den Burg. Daarover meer op pagina 8. Kalkman, woonachtig in Rotterdam, was ontroerd dat ruim 40 procent van de 500 stemmen op de Opera 4-daagse was uitgebracht. 


Voor de cultuurprijs waren ook midzomerfestival Skemere en het lied Skommelnacht, een ode van Anna Trap aan haar geboortedorp Oosterend, genomineerd. Ze zijn voorgedragen door de Adviescommissie Cultuurbeleid. De adviescommissie heeft gelet op originaliteit, vernieuwende opzet of uitvoering en een hoge artistieke kwaliteit. Ook moesten de projecten goed toegankelijk zijn en een duidelijke meerwaarde hebben voor de Texelse samenleving. De Opera 4-daagse bleek de publieksfavoriet: circa 40 procent van de meer dan 500 stemmers koos voor deze genomineerde.