Waalders gingen met Hemelvaart voor de 34ste keer met elkaar kamperen.
Waalders gingen met Hemelvaart voor de 34ste keer met elkaar kamperen. Foto: Gerard Timmerman

De Waal houdt het 34ste kampeerweekend

Het Waalder kampeerweekend is een begrip. Met Hemelvaart stonden bewoners van Texels kleinste dorp voor de 34ste keer met elkaar op de camping. Dit keer was de keus op De Krim gevallen. 


Het moet een hele intocht zijn geweest, de karavaan waarmee veertig à vijftig Waalders de camping op reden en met hun tenten, campers en caravans een heel veld in bezit namen. Een traditie die ver terug gaat. Het waren 34 kampeerseizoenen geleden "Ome" Dirk en "tante" Nel Eelman die met een aantal dorpsgenoten het initiatief namen om met het hele dorp te gaan kamperen. Voor de gezelligheid en om de onderlinge binding in het dorp te versterken. Een traditie was geboren, in de loop der jaren werden campings tot in de verste uithoeken van het land aangedaan. 

Gezelligheid, gemoedelijkheid en kameraadschap voeren nog altijd de boventoon, ook nu Dirk en Nel inmiddels met de vierde generatie op de camping staan. Dirk is met 84 de nestor, achterkleinzoon Joe Dirk met vijf maanden de jongste telg. 

Het organiserende comité, dat nu bestaat uit de derde generatie kampeerders die in het prille begin nog peuter of kleuter was, heeft niet stilgezeten. Overdag was er een zeehondentocht over het wad (foto onder) en tijdens het "Crazy Waalder Weekendspel" en een quiz met Marco van Sambeek werden de kennis getest. Er werden pizza's gebakken, er was een barbecue, etc.

Afbeelding