De Koog verliest thuis van Geel-Zwart'30

Het seizoen van SV De Koog is na de 0-3 nederlaag tegen Geel-Zwart’30 nagenoeg over. Met nog één wedstrijd voor de boeg zijn de verschillen met de nummers 6 en 8 dusdanig dat de Kogers het seizoen afsluiten op een keurige zevende plaats in de vierde klasse A.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog gedroomd van een periodetitel. Maar Marco Borsato zingt het niets voor niets; “Dromen zijn bedrog”. Door het gemis van een groot aantal spelers en een basiselftal wat niet scherp genoeg acteerde was al vanaf minuut 1 duidelijk dat Geel-Zwart’30 voor niets minder dan de overwinning naar Texel was gekomen.

Door twee keer te slap ingrijpen van de SV De Koog werd er gerust met een stand van 0-2. Dit had 1-2 moeten zijn, wil het niet dat eerst Nick Stobbelaar en later Marlon Zijm een levensgrote kans niet wisten om te zetten in een doelpunt. In de tweede helft scoorde Geel-Zwart’30 nogmaals. Dit keer heel lullig via een van richting verandert schot. Keeper Eddy Witte, die na dit seizoen afzwaait als keeper van het eerste van SV De Koog, was kansloos. Witte, die maar liefst 12 jaar het doel van het vlaggenschip heeft verdedigd, gaat met dikverdiend voetbalpensioen.

Maandag 6 juni, 2de pinksterdag, sluit SV De Koog het seizoen af met een uitwedstrijd tegen VV Succes.